Het woud der verwachting

Aftellen naar Advent 2019

Op de website van “het woud der verwachting” staat een prachtige publicatie over de midwinterhoorn.
Klik op deze link om te openen. http://www.hetwoudderverwachting.nl/midwinterhoorn.html

Deel deze pagina

Midwinterhoorn centraal in 425e Enkhuizer Almanak

Aftellen naar Advent 2019

Midwinterhoorn centraal in 425e Enkhuizer Almanak

 

Het jaarlijkse ‘hoofdartikel’ in de Enkhuizer Almanak, de 425e editie, gaat dit jaar  over de midwinterhoorn, het bouwen en het blazen, de herkomst en de toekomst, de vele verenigingen en de duizenden deelnemers aan de midwinterwandelingen. De kop boven het verhaal is: Midwinterhoornblazen, een eeuwenoude springlevende traditie. Dat laatste komt ook doordat zo veel jeugd het midwinterhoornblazen in stand blijft houden.
In het verhaal doen Eddy Tenniglo uit Ootmarsum en Henk Steggink uit Rossum uitvoerig uit de doeken hoe zij hun hoorns bouwen en bespelen en de spelregels die daarbij komen kijken. En als bewijs dat ook vrouwen hun mannetje staan vertelt Maria Kreuwel-Scholten Linde hoe ze door heel veel oefenen op de ouderlijke boerderij al twee keer op rij de beste blazer werd bij de Midwinterhoornblazers Ootmarsums en dit seizoen haar titel hoopt te verdedigen. En weer een jaar op de Tom Ribbens Trofee mag passen.
De diverse verenigingen doen er alles aan om de jeugd bij de eeuwenoude traditie te betrekken. Er zijn blaascursussen voor de jeugd en ervaren bouwers laten hun ‘opvolgers’ zien hoe een natte dan wel een gekuipte gemaakt wordt.
Ook wordt beschreven hoe op het Assink Lyceum in Neede al een aantal jaren een groep leerlingen van de school onder leiding van vrijwilligers van de midwinterhoorngroep Eibergen een hoorn bouwen.

De almanak ligt vanaf maandag 14 oktober in de boekwinkel.

Deel deze pagina

Blaaslessen

Aftellen naar Advent 2019

 

De blaaslessen zijn weer begonnen.
Onder de vakkundige leiding van Wim en Gijs zijn we straks weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Deel deze pagina

Gelders Midwinterhoorntreffen 2018

Aftellen naar Advent 2019

Hieronder staan de uitslagen van het midwinterhoorntreffen 2018

Uitslag Midwinterhoorntreffen Lochem

Midwinterhoorntreffen Lochem Groepsuitslag

Deel deze pagina